Педесетдруги Битеф на РТС-у

Радио-телевизија Србије ће, и ове године, кроз хронике, директан пренос и специјалне емисије пратити пратити 52. Битеф, који се одржава од 13. до 22. септембра.

Програм Битеф-а бића сагледан и представљен кроз три хронике, које ће обухватити приказе представа, разговоре са ауторима и гостима фестивала. Уреднице хроника су: Оливера Милошевић, Тамара Барачков и Кристина Ђуковић.

Након веома успешног прошлогодишњег двадесетчетворочасовног преноса представе "Олимп у славу култа трагедије", који је оцењен као један од најзначајнијих догађаја године, РТС ће и овог пута уживо преносити једну од најатрактивнијих представа из главног програма Битефа.

Пренос представе биће емитован на Другом програму РТС-а, али и на једној од локација у граду, у оквиру својеврсног биоскопа на отвореном.

Гледаоци РТС-а имаће прилику и да кроз специјалну емисију Бојане Андрић РТС-у да сазнају како су текле припреме и реализација најдужег преноса у историји наше телевизије.

Традиционално, кроз емисије ТВ театар, подсетићемо се представа које су приказане на Битефу: "Чаруга", "Ујка Вања", "Сан летње ноћи", "Хамлет у подруму", "Мара Сад".

број коментара 0 Пошаљи коментар