Општина Ивањица: Нушићијада остаје у Ивањици

Културна манифестација "Нушићијада" биће ове године одржана у Ивањици, а локална самоуправа се супротставила покушајима да се фестивал премести у Београд.

Општина Ивањица је данас због, како тврде, покушаја уношења забуне од стране неких удружења, објавила саопштење у којем подсећа да је одлуком Скупштине општине Ивањица од 5. јуна 2015. године, фестивал "Нушићијада" одређен за сталну манифестацију у области културе од општег интереса за општину Ивањица.

"Културна манифестација 'Нушићијада 2018' одржаће се у периоду од 24. августа године до 26. августа ове године у Ивањици, у организацији Општине Ивањица, Дома културе Ивањица и Туристичке организације општине Ивањица", наводи организатор.

Подсећа се да је одлуком Скупштине општине Ивањица, у октобру 2009. године, обновљен фестивал "Нушићијада".

"Одлуком Скупштине општине Ивањица од 5. јуна 2015. године, фестивал 'Нушићијада‘, је одређен за сталну манифестацију у области културе од општег интереса за Општину Ивањица", наводи се у саопштењу.

Удружење грађана КудеС учествовало је у обнови и било део саме организације фестивала "Нушићијада", а представник удружења КудеС се самим подношењем оставке у Организационом одбору културне манифестације "Нушићијада 2018" искључио исто из свих активности на организацији и реализацији ове манифестације.

Како би се избегло довођење у заблуду грађана, Општина Ивањица, овим путем, као изворни оснивач и покровитељ манифестације "Нушићијада", позива све грађане да посете културну манифестацију "Нушићијада 2018", а медије да посете, испрате, односно узму активно учешће у промоцији исте", наведено је у саопштењу.

Удружење КудеС покушало је да ову манифестацију премести у Београд тврдећи да је њихова али се локална самоуправа успротивила.

Подршку овој манифестацији даће и Нушићев унук који ће се појавити на Нушићијади у Ивањици наредног викенда.

број коментара 0 Пошаљи коментар