Познати финалисти конкурса за награду "Тимочка лира"

Објављени су резултати селекције младих песника који су послали своје радове на конкурс за награду "Тимочка лира", коју традиционално додељују Радио Београд 2 и Фестивал културе младих Србије у Књажевцу.

Конкурс је закључен 30. јуна, до када су сви аутори до 30 година старости који немају објављену књигу могли да пошаљу највише три поетске форме.

Финалисте је одабрала селекторка Соња Миловановић, новинарка и књижевна критичарка.

У најужем избору за овогодишњу "Тимочку лиру" су Небојша Јанковић из Новог Сада, Жељка Алексић из Књажевца, Ђорђе Рабреновић из Ужица, Марија Радић из Београда, Александар Станић Шкодрић из Ужица, Изабел Чеперковић Диас из Краљева, Алекса Ћелап из Београда, Милош Марков из Суботице, Милош Марковић из Бора и Лука Баровић из Београда.

Финалисти ће своје стихове читати на финалној вечери у четвртак, 26. јула, од 20 часова, на Платоу испред Дома културе у Књажевцу, када ће, по оцени стручног жирија, најбољем од њих бити додељена награда "Тимочка лира".

Радио Београд 2 од 1994. године покровитељ је вечери фестивалске поезије у Књажевцу, као круне анонимног књижевног конкурса, а најбољег младог песника сваке године награђује објављивањем прве збирке његове поезије.

У среду, 25. јула од 20 часова у оквиру званичног програма овогодишњег Фестивала културе младих, у Књажевцу ће бити представљена књига "Последњи траг Хипербореје" Шимона Цуботе, прошлогодишњег добитника награде "Тимочка лира".

Радио Београд 2 ће реализовати уживо из Књажевца емисију "Културни кругови" у среду, 26. јула од 15 часова и "Гутенбергов одговор" у петак, 27. јула од 16 часова, када ће гости бити чланови жирија и добитник овогодишње награде "Тимочка лира".

Снимак финалне вечери овогодишњег избора за награду "Тимочка лира" биће емитован у емисији "Римовање" у суботу, 4. августа у 19 часова.

број коментара 0 пошаљи коментар