Уметници из Енглеске и Грчке гости "Шекспир фестивала"

"Шекспир за велику децу" назив је пратећег програма Петог Шекспир фестивала који је изведен у Малом позоришту "Душко Радовић". Уметници из Грчке, Енглеске и Србије најмлађој публици, "Буру", "Сан летње ноћи" и "Ромеа и Јулију", приближили су савременом игром и модерним добом.

"Бардови на бициклима" назив је трупе глумаца из Енглеске. Изводе енергичне, шармантно хаотичне, еколошки одрживе Шекспирове комаде. Када имају турнеју по својој земљи путују бициклима и тако уштеде стварање 50,2 тоне угљен-моноксида.

Њихове представе видели су најмлађи позоришни поклоници Индије, Малезије, Сингапура, Белгије, Холандије.

"Изводимо Шекспира широм света. Да бисмо га приближили деци, трудимо се да представу учинимо што забавнијом и смешнијом, тако да су и трагедије као што је 'Ромео и Јулија', на сцени смешне. Представа се базира на физичкој комедији, ослоњена на Чаплина и увек су реакције одличне", рекао је продуцент Пол Мос.

Позоришна трупа из Солуна маштовито је са нашим малишанима одсањала "Сан летње ноћи". Одушевљени су, кажу, срдачним пријемом и негованом публиком.

"Нас пет глумаца је увек на сцени, тумачимо све ликове. Жива музика, наше тело, пантомима и Шекспир. Ликови нису ни добри ни лоши, они су између, као и људи у животу које срећемо, и деца са тим одлично комуницирају", истакла је глумица Трифонија Ангелиду.

Шекспирова "Бура" позоришту Душко Радовић дала је прилику да буде део Шекспир фестивала и угости уметнике из Енглеске и Грчке.

Бројни панели и радионице пратили су Фестивал.

број коментара 0 пошаљи коментар