Марина Абрамовић ексклузивно за РТС

У Београду је једна од највећих светских уметница Марина Абрамовић.

Марина Абрамовић је главни актер друге сезоне РТС-ове емисије "Пут у будућност", аутора Бориса Миљковића, која је у четвртак снимљена у Музеју савремене уметности.

Марина Абрамовић екслузивно за Културни дневник РТС-а дала је изјаву поводом свог повратка у Београд и припреме ретроспективне изложбе "Чистач", која ће се, након седам градова у Европи (Стокхолма, Копенхагена, Осла, Бона, Фиренце и пољског града Торуна), завршити 2019. године у Музеју савремене уметности у Београду.

"После смрти мога оца и мајке, нисам редовно долазила у Београд, тако да је много времена прошло. Све то време Музеј савремене уметности био је затворен. Сада доћи у нови Музеј који изгледа стварно изврсно и не само доћи, него имати позив да направим своју ретроспективу у њему и да се вратим најзад кући, врло је емотивно за мене. Београд је пун младог света, тако да публика коју бих ја желела да имам у овом музеју су млади. Ја бих волела да они виде шта сам ја радила последњих педесет година мог живота", рекла је Марина Абрамовић за Културни дневник РТС-а.

Славну светску уметницу Марину Абрамовић гледаћемо на јесен у другој сезони документарног наратива "Пут у будућност" Бориса Миљковића.

број коментара 2 пошаљи коментар
(среда, 04. јул 2018, 08:31)
anonymous [нерегистровани]

Vrlo komplikovano

Komplekna licnost, kompleksan umetnik sa kompleksnim odnosom prema Beogradu.

(петак, 22. јун 2018, 07:07)
anonymous [нерегистровани]

браво

Браво Марина. Добро дошла кући.