Аплаузи за вокални квартет "Свети Роман"

У години обележавања 60 година постојања, Радио Београд 2 у сарадњи са Галеријом РТС-а вечерас је одржао први у серији концерата класичне музике уз директан пренос. Бројна публика громогласним аплаузом поздравила је ансамбл "Свети Роман" на крају једночасовног музичког наступа, програмски осмишљеног за поштоваоце класичних и евергрин нота.

На Дан победе и Дан Европе чланови вокалног квартета "Свети Роман" у саставу Јасмина Михајловић, сопран, Зорана Станишић-Маринковић, алт, Марко Пешић, тенор и Милош Гашић, бас, сви чланови Хора РТС-а, извели су програм под називом "Слике Београда".

Концерт "Слике Београда" је осмишљен као низ музичких слика којима се дочаравају поједини периоди из историје Београда и дотичу разни народи који у њему живе.

Извођењем композиција руске православне музике присећамо се доба руске емиграције с почетка двадесетог века. Уметничке обраде руковети славе грађански сталеж с краја деветнаестог и почетка двадесетог века, док непролазни хитови евергреен и филмске музике сликају ведар дух шездесетих и седамдесетих године прошлог столећа. Музички уредник концерта и преноса је Ана Ћирица.

Наредни концерт Радио Београда 2 поводом значајног јубилеја овог програма културе и уметности биће одржан у Галерији РТС-а у јуну.

број коментара 0 пошаљи коментар