Ердоганов син на изложби о стреличарству у Новом Пазару

Отварањем изложбе о стреличарству Билал Ердоган, син председника Турске Реџепа Ердогана, започео је дводневну посету Новом Пазару.

Билал Ердоган, који је оснивач Стреличарског клуба "Кеменкеш", изразио је наду да ће изложба о традиционалној спортској вештини унапредити културну сарадњу Србије и Турске.

Истакао је да је посета председника Турске у октобру прошле године додатно учврстила односе две земље које, каже, већ имају добру економску и политичку сарадњу.

"Од сада ћемо више радити и на плану културне сарадње. Стреличарство је у Турској јако популарно, то је једна од најстаријих спортских вештина, а надам се да ће ова изложба, која је приказана и у Београду, заинтересовати грађане Србије за овај спорт. Најбољи стрелци у Османском царству били су управо са ових простора", рекао је Ердоган.

Коментаришући то што је председник Турске проглашен почасним грађанином Новог Пазара, Билал Ердоган је навео да он и његов отац и без такве титуле осећају припадност том граду.

"Ми смо браћа и без таквих признања", поручио је Билал Ердоган.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац захвалио је Ердогану на посети том граду и на приказивању изложбе о стреличарству која ће, како каже, грађане Новог Пазара упознати са културом и традицијом турског народа.

"Овакви културни догађаји и манифестације доприносе упознавању два народа и јачању веза две државе. Нови Пазар и Бошњаци који живе у Србији и у Турској су мост сарадње наше две државе и пријатељских односа двојице председника, Александра Вучића и Реџепа Ердогана", рекао је Бишевац.

број коментара 0 пошаљи коментар