Вечерас концерт поводом 60 година Другог програма Радио Београда

Поводом 60 година постојања Другог програма Радио Београда, у Коларчевој задужбини наступиће Хор и Оркестар РТС-а уз диригента Бојана Суђића. Као солиста наступиће баритон Зељко Лучић, који већ деценију каријеру гради у њујоршком Метрополитену.

Овај концерт је најсвечанији тренутак прославе 60. рођендана Другог програма Радио Београда. Обележавање јубилеја почело је доделом књижевне награде Никола Милошевић, а наставиће се отварањем изложбе под називом "Бити други" у ноћи музеја и објављивањем књиге "Ко је радио на Радију".

"Радио Београд 2 је током ових 60 година мењао концепцију, профил, уреднике, називе емисија. Међутим, једна ствар је остајала иста за све то време. На том програму су увек радиле личности првог реда. Само да набројите та имена видели би сте да је то заправо читав један век у новинарству на радију, нашој култури", каже главни и одговорни уредник Другог програма Радио Београда Радоман Кањевац.

Баритон Жељко Лучић извешће у другом делу концерта неколико арија.

"Оно о чему ја размишљам је искључиво певање. Не размишљам више ни о техници ни да ли имам високе ноте или немам. То је све већ превазиђено. То је дошло до неког аутоматизма и то је то. Оно што је мени најглавније је да што боље донесем ту улогу у којој сам тренутно. А оно што бих поставио још више од овог што сам рекао је да урадим или отпевам оно што је од мене тражио диригент ", каже Лучић.

Вечерашњи концерт из Коларчеве задужбине биће директно преношен од 20 часова на Другом и Трећем програму радија.

број коментара 0 Пошаљи коментар