Душици Мијатовић додељена награда "Радмила Видак"

У Радио Београду додељена је награда Радио-телевизије Србије за лепоту говора "Радмила Видак". Овогодишња добитница је Душица Мијатовић, дугогодишња радијска водитељка и ауторка, чији је глас оплеменио бројне емисије међу којима су "Мала ноћна музика" и "Отисак душе".

Својим гласом Душица Мијатовић дала је посебан печат телевизијским емисијама "Верски календар", "Верски мозаик Србије" и "Свет без визе".

Говорни израз Душице Мијатовић карактеришу правилна дикција и труд да се у говору негује и одржи оно што је најбоље и најлепше у савременом српском језику, стоји у образложењу жирија.

Мијатовићева је изјавила да знање несебично пружа младима. "Схватила сам радећи са њима да лепота говора није само добра дикција, већ и љубав према речима – када волите, поштујете и осећате речи", рекла је Душица Мијатовић. 

Посебно признање "Радмила Видак" за дугогодишњи допринос неговању лепоте говорног израза додељено је Светиславу Вуковићу, водитељу емисија Радио Београда "Време спорта и разоноде", "Новости дана", "Сунце, море, бит и хит", водитељу бројних приредби, фестивала и телевизијских емисија.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 13. апр 2018, 13:58)
Лазар [нерегистровани]

Незаборавни глас

Слушајући вести на радио Београду 1, запазио сам чињеницу да ће Душица бити гост радио Београда 2. Уживао сам слушајући емисију у којој су гости били Душица Мијатовић и Светислав Вуковић. Толико лепог и правилног говора, лепих и занимљивих анегдота, одавно (или можда никада) нисам чуо за мање од сат времена.