"Бановић Страхиња" у Грачаници

У Дому културе "Грачаница" вечерас је премијера представе "Бановић Страхиња" у режији Небојше Брадића. Представа је рађена у копродукцији приштинског Народног позоришта и Шабачког позоришта. Верујем да ће представа обићи српске театре, рекао је за РТС Небојша Брадић.

Српски средњовековни јунак Бановић Страхиња представом се поново враћа у завичај.

Уочи премијере, Небојша Брадић је рекао за РТС да за режисера то значи један леп и инспиративан рад у првом реду, а 55 година од настанка ове драме, текст се враћа у наше време и долази неоштећен.

Представа успоставља дијалог са класичним текстом, оживљава га и на свој начин поставља питања која су битна, сукоб човека појединца и система, трагична поента коју овај комад носи, али и нешто што је друштвена актуелизација – биће карактеристика ове представе, која почиње сценски живот, рекао је режисер.

"Верујем да ће представа после премијерног приказивања обићи српске театре и прећи границе, и верујем у ансамбл који носи представу и мислим да смо направили један веома значајан позоришни резултат у једном театру који ради у специфичним условима", истакао је Брадић.

број коментара 0 пошаљи коментар