Почела друга фаза реконструкције Позоришта у Врању

Зграда Позоришта у Врању изгорела је у подметнутом пожару јула 2012. године. Почела је реконструкција, завршена прва фаза, па је установљено да је коришћен оплатол и наложена је деконтаминација. И деконтаминација је завршена, почела је друга фаза реконструкције.

Поново радници у згради Позоришта, након дуже грађевинске паузе, искоришћене за деконтаминацију. Обезбеђене су финансије, из републичког и градског буџета, 70 милиона динара за другу фазу рекострукције. 

"То су завршни занатски радови, грађевински, инсталације, вода и канализација, електроинсталација комплетна, противпожарна заштита", каже извођач радова Дејан Рангелов.

Крајем 2015. године позлило је радницима "Водовода", ангажованим у подрумским просторијама Позоришта. Зграду су деконтаминирали стручњаци института "Винча".

"С обзиром да има доста контраверзи и бојазни код наших грађана да смо заиста добили извештај од стране института "Винча" да је позориште деконтаминирано, да више нема оплатола, канцегорених материја и да је потпуно безбедно за употребу", објашњава градоначелник Врања Слободан Миленковић.

Ван своје сцене, у Дому војске и Омладинском центру, приказивао је врањски ансамбл представе. Иза њих је, по наградама на домаћој и страној сцени, једна од најуспешнијих година.

"Што се нас тиче, што се уметничког дела тиче, ми смо спремни сутра да уђемо у зграду са нашим представама без да се обрукамо, напротив, да чак покажемо још боље представе него што смо имали у тренутку када је изгорела зграда Позоришта", тврди уметнички директор позоришта Бојан Јовановић.

Након друге фазе реконструкције, која ће трајати до краја године, следи и трећа. Она подразумева опремање зграде, а то ће коштати још 30 милиона динара.

број коментара 0 пошаљи коментар