Наступ славног баритона Жељка Лучића 21. априла на Коларцу

Славни српски баритон Жељко Лучић, солиста Метрополитена, лондонске Краљевске и Бечке државне опере, наступиће 21. априла у Великој дворани Коларчеве задужбине, као специјални гост на Гала концерту Симфонијског оркестра и хора РТС под управом Бојана Суђића, којим Радио Београд 2 слави 60 година постојања.

Жељко Лучић je једна од највећих оперских звезда данашњице и један од најузбудљивијих извођача великих романтичарских рола чија се тумачења, посебно Вердијевих ликова, сматрају неприкосновеним. Овај велики уметник који редовно наступа на најпрестижнијим оперским сценама света, на концерту којим Радио Београд 2 обележава 60-ти рођендан, изводиће неке од најлепших оперских арија драмског репертоара са којима се и прославио. Жељко Лучић ће певати арије из опера Пајаци Руђера Леонкавала, Андреа Шеније Умберта Ђордана и Бал под маскама Ђузепа Вердија, уз ансамбл РТС-а који ће свирати и познате инструменталне фрагменте ових дела (Интермеца из опера Пајаци Руђера Леонкавала и Андреа Шеније Умберта Ђордана и Увертиру ѕа оперу Бал под маскама Ђузепа Вердија).

Хор и симфонијски оркестар РТС-а са диригентом Бојаном Суђићем, на овој свечаној вечери извешће и композицију Александра Седлара Бити други, специјално писану за ову прилику и засновану на темама шпица Радио Београда 2, Зујте струне Исидоре Жебељан, симфонијску поему Римске пиније Оторина Респигија и хор ходочасника из опере Танхојзер Рихарда Вагнера.

Карте за овај Свечани концерт, ускоро ће бити у продаји на благајни Коларчеве задужбине, а најсрећнији слушаоци Радио Београда 2 ће моћи ће да добију бесплатне улазнице јављањем на бројеве телефона током емисија овог радио програма у целини посвећеног култури и уметности.

Радио Београд 2 је једини радио програм у целини посвећен култури и уметности на широком медијском простору од Будимпеште до Атине и од Рима до Букурешта. То је програм на коме можете чути оно чега најчешће нема на другим радио програмима - озбиљан, садржајан разговор, квалитетну музику, драмски, образовни, документарни програм. Прошле године је, у анкети реномираног часописа „Музика класика" награђен као медиј који је највише допринео африрмисању квалитетне музике у Србији. Емисија „Велики камен" Драмског програма Радио Београда, који ради у оквиру Радио Београда 2, освојила је прошле године ГРАН ПРИ фестивала ПРИ ИТАЛИЈА - најважнијег фестивала радиофонске уметности у Европи. Концерт у Великој дворани Коларчеве задужбнине биће најсвечанији тренутак у години у којој овај програм, низом манифестација, обележава 60 година постојања.

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 17. апр 2018, 11:56)
Miroslava [нерегистровани]

Ulaznice

Poštovani slavljenici. Poslednja karta na blagajni Klarca je prodata 10 minuta pre nego sam baš požurila da stignem. Rečeno mi je da su imali oko 100 ulaznica na raspolaganju. Ne mogu da zamislim da kćer i ja ne slušamo Lučica u Bgd u čast vašeg velikog Jubileja. Rečeno mi je na blagajni, da ih Radio Beograd 2 distribuira, znači vi kao slavljenici. Pomozite mi, molim vas obaveštenjem, kako da kupim karte i kome da se obratim. Unapred srdačno zahvaljujem. Arh. Miroslava Jevtić iz Beograda, koja sluša čitav život radio. Moja e-mail adresa je i kontakt mob. broj +38163390614.