Завршени грађевински радови – Народни музеј отвара врата крајем јуна

Зграда Народног музеја је комплетно обновљена. Предстоји повратак запослених, враћање мобилијара и рад на новој сталној поставци Музеја, који ће за посетиоце бити отворен крајем јуна.

Сви грађевински радови у згради Народног музеја у Београду завршени су данас као што је предвиђено. Након фасаде, завршени су унутрашњи радови и комплетна инфраструктура зграде.

Постављени су и сигурносни системи, тако ће најсавременији технолошки системи чувати огромно културно благо у најстаријем националном музеју.

Извршна директорка Народног музеја Гордана Грабеж каже за РТС да је Музеј сада у транзиционој ситуацији, на прелазу од грађевинских радова ка сталној поставци.

"Извођачи радова завршавају фазу чишћења, финих занатских радова, декорације и позлате која се изводи у улазном делу Народног музеја, затим инсталирање фине технолошке опреме. Након тога, уследиће обавезан технички пријем објекта", наводи Гордана Грабеж.

Затим, додаје Гордана Грабеж, креће рад на реализацији дуго очекиване сталне поставке, на три нивоа Музеја.

Истиче да запослене у наредна три месеца очекује много посла – израда и продукција мобилијара, завршетак радова на конзервацији и рестаурацији дела који ће бити изложен, постављање свих експоната.

Народни музеј ће за посетиоце бити отворен крајем јуна, а у Музеј ће се улазити из Васине улице.

број коментара 1 пошаљи коментар
(субота, 31. мар 2018, 15:12)
anonymous [нерегистровани]

Svaka cast

Veoma sam ponosan sto imamo ovakvu jednu instituciju koja govori ne samo o visini nego i o dubini srpskog naroda nasoj kulturi i duhovnoj uzdignutosti koju su dotakli samo rijetki. Znam da su pare potrebnei za druge stvari ali sto se mene tice za ovakve stvari mi nije zao i mislim da je ovo predivna investicija..