Књига – темељ и мост пријатељства Србије и Белорусије

Србија ја је била почасни гост на Међународном сајму књига у Минску. Манифестацију су отворили министар информисања Белорусије Александар Карљукевич, амбасадор Србије у Белорусији Вељко Ковачевић и државни секретар у Министарству културе и информисања Србије Александар Гајовић.

Наступ Србије на сајму књига у главном граду Белорусије остаће упамћен по изложби Народне библиотеке Србије "Српска књижевност у Првом светском рату", аутора Наде Мирков Богдановић и Милене Ђорђијевић.

Осим вредних издања националне библиотеке и других домаћих издавача, изложен је и лексикон писаца "Писци из Србије", на српском и руском језику.

Књижевну сцену Србије представљали су Злата Коцић, Горан Петровић и Бранко Стевановић.

Александар Гајовић, државни секретар у Министарству културе и информисања, наводи да је учвршћен однос Србије и Белорусије.

"Са огромним задовољством могу рећи да је учешће Србије поздрављено на начин који учвршћује добре односе између Србије и Белорусије. Мислим да је тај један мост који смо и сада остварили и не само остварили већ и потврдили, управо оно што заправо сви од нас очекују и што је на известан начин кад год одемо изван граница Србије, и наша обавеза", истиче Гајовић.

Током гостовања у Белорусији договорено је да се у јуну у Минску приреди изложба капиталних дела српске културе. У октобру се планира посета белоруских издавача београдском сајму књига.

број коментара 0 пошаљи коментар