Отворена изложба "Семе – прапотенцијал"

У Галерији "Графички колектив" отворена је изложба графика и цртежа "Семе – прапотенцијал" Анице Радошевић Бабић, редовне професорке на Академији уметности у Новом Саду. Осим што студентима открива тајне графике важно јој је да они буду посвећени, доследни и да истражују уметност.

Графика бира уметника, ствараоца, као и сваки други медиј. Аницу Радошевић је изабрала на трећој години основних студија. Посвећеност и дисциплина коју графика захтева ју је привукла и истражује је већ трећу деценију.

"Графички листови који су настали у техници колографије, изложене су и две колографске матрице што је карактеристично за моју излагачку активност. Није први пут да излажем матрице са намером да приближим публици и широј јавности и на неки начин демистификујем графику", наводи Аница Радошевић Бабић.

Експресиониста је који и користи контрасте и јарке боје уз динамични линијски ритам и наглашену цртачку вредност.

Акцентованим волуменом на делима "Семе – прапотенцијал" материјализовала је цикличне манифестације живота: рађање, настајање, умножавање и нестајање.

"Семе које је основни мотив стилизован на овим радовима, његова појава сеже из ранијих мојих радова, иконографски нису слични овима. А, у ствари, прича о прапостојбини, односно враћању суштини", објашњава Радошевић Бабићева.

Аница Радошевић Бабић добитница је повеље родног града Вршца за уметничко стваралаштво, координатор је многих међународних уметничких пројеката и учесница самосталних и колективних изложби у земљи и иностранству.

број коментара 0 пошаљи коментар