Овације за представу Атељеа 212 у Загребу

Загребачка публика је дугим и снажним аплаузом поздравила глумачку и ауторску екипу представе "Моја ти" Атељеа 212 која је синоћ изведена у оквиру званичног програма фестивала "Gavelline večeri".

Глумцима Светлани Бојковић, Горици Поповић, Татјани Бошковић, Софији Јуричан, Ивану Михаиловићу на сцени су се придружиле редитељка Александра Милавић Дејвис и списатељица Олга Димитријевић.

Након извођења публика је у великом броју разговарала са актерима представе на округлом столу који је модерирала театролог Мира Мухоберац, а водила глумица позоришта "Gavella" Бојана Грегорић Вејзовић.

Представа "Моја ти" настала је према комаду "Како је добро видети те опет" Олге Димитријевић, а наслов је накнадно промењен.

"Моја ти" је победнички комад на конкурсу Стеријиног позорја за савремени драмски текст, а представа је настала у копродукцији Атељеа 212 и Стеријиног позорја.

Комад се бави проблемом старосне, идеолошке и сексуалне, те родне дискриминације.

Протогонисткиње су старице, неке од њих партизанке, комунисткиње, лезбејке, мајке, свакако жене које се у доба либералног капитализма принуђене на борбу са најразличитијим мушким културним родним нормативима и примерима идеолошке деградације вредности за које су се ове жене цео живот бориле.

Музика у представи сачињена је од ауторске музике композиторке Ање Ђорђевић, те од различитих цитата, парафраза и референци на познате песме.

Редитељски поступак је у најширем смислу заснован на читању комада као дела епских театарских пракси.

Драматург је Димитрије Коканов, костимограф Мариа Марковић, сценограф Марија Калабић.

број коментара 0 пошаљи коментар