"Фантом из опере" стиже у Позориште на Теразијама

У суботу ће премијерно на сцени Позоришта на Теразијама бити изведен чувени мјузикл "Фантом из опере". На Бродвеју се игра од 1986. године и има статус најизвођенијег мјузикла свих времена, а српску верзију режира Југ Радивојевић.

Пошто је "Фантома из опере" до сада видело 140 милиона људи у свету, чувени мјузикл је стигао и у Србију.

Хит Ендрјуа Лојда Вебера ставља на пробу продукционе капацитете, али и могућности глумаца и певача за представу која је и опера и мјузикл. Није било лако добити лиценцу за извођење која подразумева поштовање музике и текста.

"Наша је емоција, наша је естетика, наша је поетика, наше је тумачење, наша креација", наводи редитељ Југ Радивојевић.

У причу да у позоришту живи фантом многи ће поверовати када главна оперска дива на сцени остане без гласа. Замениће је млада Кристин која постаје опсесија мистериозног музичког генија.

"Ту његову демонску страну негде оправдавам тим његовим жаром и са свим тим његовим животом који је он прошао пре него што је постао једна врста монструма, за шта није он сам крив, већ је криво окружење које га је таквим направило", објашњава глумац Слободан Стефановић.

Кристин ће тумачити Марта Хаџиманов и Мирјана Матић, обе спремне да отпевају изузетно високе тонове по којима је мјузикл познат.

"Ту су ас, бе, це, де и е3. Нема више и то је сасвим довољно", каже глумица Мирјана Матић.

И док се фантом свети тако што пише оперу изузетно тешку за извођење, тежак задатак је и пред више од двеста учесника на сцени, али не због освете, већ из чистог позоришног уживања.

број коментара 0 пошаљи коментар