Ансамбл "Коло" 8. септембра у Будимпешти

Концертом "Енергија традиције" ансамбл народних игара и песама Србије "Коло" у петак 8.септембра у Будимпешти отвориће 70. јубиларну сезону.

Свечани концерт ће бити одржан у Палати уметности МУПА, једној од најпрестижнијих концертних дворана у Мађарској.

Ансамбл "Коло" овај концерт реализује у сарадњи са Културно-документационим центром Срба у Мађарској.

Свечаним концертом истовремено ће бити отворена манифестација "Месец српске културе".

Концерту ће присуствовати министар културе и информисања Србије Владан Вукосављевић и његов ресорни колега, министар људских ресурса у влади Мађарске Балог Золтан, затим Раде Дробац амбасадор Србије у Будимпешти и представници дипломатског кора у Мађарској

"Ових 70 година постојања је велики успех. Али то је тек почетак. Ми смо окренути ономе што долази, и идемо му у сусрет, увек свесни да оно што смо очували има смисла само ако од њега можемо да створимо нешто ново, нешто што ће комуницирати са људима на нивоу који превазилази разлике у годинама, пореклу или националној припадности", рекао је Владимир Декић, директор Ансамбла "Коло".

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 06. сеп 2017, 16:06)
Лале [нерегистровани]

Амбасадори

Национални ансамбл "Коло" је прави амбасадор националне културе Србије. Велико хвала за све што су учинили да се право лице Србије покаже целом свету. Желим им да и надаље делују у истом духу, на радост искрених љубитеља, не само фолклора, већ културе и традиције уопште. Бог вас благословио!!!