"Мотиви Србије и Русије" у крагујевачкој Градској галерији

У Градској галерији "Мостови Балкана" Крагујевчани ће до 4. јула уживати у изложби слика "Мотиви Србије и Русије" сликара Јордана Ерчевића, академског сликара који је за 40 година уметничког рада имао 30 самосталних изложби у земљи и иностранству.

У свакој слици је пренета уметникова повезаност са природом у различитим годишњим добима, обично осликава усталасале падине Шумадије. У овој поставци је пренео прриродне лепоте Русије након неколико година проведених тамо и сличностима са плодниим ораницама и сеоским кућама Србије.

Уметник Јордан Ерчевић каже да је ова изложба уствари имала за циљ да прикаже његових 50 година бављења сликањем посебно свог родног села у близини Прокупља, и Шумадије у којој је провео највећи део живота, но понела га је како каже и лепота Руских природних лепота.

Свака слика је прича за себе а најважније је да умеју да их тумаче и воле они који препознају Ерчевићеву уметност, што је показала и велика посећеност отварању изложбе.

На његовим платнима су огромна олујна небеса, дивна свитања, а топле оранице се непрекидно плоде и рађају. Насликао је драгоцене ликовне мапе свог сликарског миљеа, а на сваком платну се ипак препознаје његова несвакидашња посвећеност раскоши, идили и поетици шумадијског подручја.

Ерчевић живи и ради у Крагујевцу али су његове слике како каже обишле свет. Учествовао је на 15 уметничких колонија у земљи и иностранству и 13 хуманитарних аукција слика, а таквим уметничким темпом наставиће и у својој осмој деценији.

број коментара 0 пошаљи коментар