Отворена Библиотека руске литературе

У оквиру сарадње Библиотеке града Београда и Руског фонда Култура, основана је Библиотека руске литературе "Сергеј Михалков". Функционисаће у оквиру библиотеке "Владан Десница" у Центру Сава.

Библиотека града Београда богатија је за 2.000 књига и мултимедијалну грађу које је на поклон добила од Фонда "Култура" Сергеја Михалкова. У жељи да допринесе развоју српско-руских културних, уметничких и научних веза, супруга најпознатијег руског дечјег песника основала је кутак руске литературе.

"Дошли смо у Београд са намером да отворимо библиотеку под именим Сергеј Михалков. То је 15. библиотека која се отвара, а Београд је важан због тога што је један од наших братских градова, који до сада није баштинио руски кутак у овом смислу", рекла је Јулија Суботина Михалкова из Руског фонда "Култура".

Класична и савремена руска литература, књиге за децу и одрасле, поезија и проза, дела најбољих руских стваралаца, на услузи су читалачкој публици Београда.

Перманентно обогаћивање фонда и организовање програма посвећених Русији, њеној култури, уметности и науци, даљи су планови ове сарадње.

број коментара 0 пошаљи коментар