Изложба "Чекање" у Галерији РТС-а

Прича о животу у прихватилишту за одрасле и старе у Београду, тема је изложбе фотографија "Чекање" ауторке Александре Лековић. Запис о бескућницима представљен је у Галерији РТС-а, која се том изложбом прикључила међународној манифестацији "Београдски месец фотографије".

У оквиру Београдског месеца фотографије вечерас у Галерији РТС-а је отворена изложба "Чекање" ауторке Александре Лековић.

Фотографије из Прихватилишта за бескућнике у Београду бележе време и простор у ком штићеници различитог животног доба, психичког и физичког стања, чекају нешто - да буду смештени у дом за старе, да дође време за ручак, кафу, цигарету... да оду даље.

Животни ток, какав уобичајено познајемо, овде не постоји, јер ови људи нису део система. Као визија, лебде у простору фотографије, немарни/несвесни посматрачког ока камере које потврђује њихово одсуство из система вредности око њих. Изложба је о њиховој реалности која је ван нашег видокруга.

На отварању су говориле Ана Стаменковић, новинар-уредник РТС-а, Сузана Миловановић, координатор Прихватилишта за одрасла и стара лица у Београду, мр Ивана Томановић, професор фотографије и Дејвид Пужадо, директор Београдског месеца фотографије.

Изложба ће бити отворена до 2. маја.

број коментара 0 пошаљи коментар