Позориште "Бошко Буха" – пројекти на столу, мајстори на чекању

Када буде реновирано, позориште "Бошко Буха" биће, по светским стандардима једно од најмодернијих позоришта. Оно што је Милорад Мандић почео као управник, садашња управа овог театра наставља, али има и нове планове. Приоритет је да се обезбеде неопходна документа а тај процес ће, како кажу, трајати око две године.

Идеје на папиру, пројекти на столу, мајстори на чекању. У позоришту Бошко Буха се не чују радници и машине, али се с нестрпљењем чека расписивање тендера за пројекат реконструкције, адаптације и доградње, који ће обухватити урбанистички и све друге неопходне пројекте.

"Када смо се суочили с тим да ће реконструкција трајати дуже него што је било замишљено, управо због папирологије, разних пројеката, ми смо тад решили у договору са Скупштином града и Секретирајаутом за културу да идемо даље од оног што је замишљено па да подигнемо сцену за два до три метра на терен првог спрата, да урадимо камерну сцену између зграда. Неки оквир који је планиран је две године до почетка радова", каже Игор Бојовић, директор позоришта "Бошко Буха".

Својински спорови око простора, који су трајали 19 година решени су у корист позоришта. У његову корист је и позиција у центру града, у зони која је заштићена као амбијентална целина, али је то и додатна обавеза јер је за сваку интервенцију потребна сагласност.

И док је управа још увек на Тргу републике, представе се већ дуже време изводе у Установи културе Вук Караџић.

број коментара 0 пошаљи коментар