У ЈДП-у премијерно изведен "Дон Жуан"

Представа "Дон Жуан" Жан-Батиста Поклена Молијера у режији Горчина Стојановића премијерно је изведена на сцени "Љуба Тадић" Југословенског драмског позоришта.

То је прва поставка "Дон Жуана" на сцени ЈДП-а и седми Молијеров комад на репертоару тог театра.

Актуелност Молијеровог комада Стојановић је раније образложио темама које проистичу из четири реченице које изговара Дон Жуан: "Судићу другим људима", "Гонићу своје непријатеље свим средствима", "Говорићу лепо само о себи" и "Мерићу свет својим мерилима".

Карактер тог чувеног заводника и атеисте осликава се кроз дијалоге Дон Жуана и његовог слуге Зганарела, који покушава да му укаже на постојање Бога и упозорава га да ће због својих ставова и свог понашања бити проклет.

Дон Жуана игра Војин Ћетковић, а Зганарела Сергеј Трифуновић, који је синоћ добио највећи аплауз публике.

У подели су и Војислав Брајовић, Анђелика Симић, Марко Баћовић, Горан Даничић, Јована Гавриловић, Дубравко Јовановић, Милица Јаневски, Слободан Тешић, сопран Катарина Јовановић у улози Пакла и балетска уметница и кореограф Соња Вукићевић као Време.

Костимограф је Лана Цвијановић, сценографију је осмислио Горчин Стојановић, сценски покрет Соња Вукићевић, док музику потписује бенд "Bella Technika".

број коментара 0 пошаљи коментар