Истрага о вакцинама још траје

Министарство здравља подржава напоре надлежних органа да се разреши проблем набавке вакцина, каже министар Зоран Станковић и додао да истрага и даље траје.

Министар здравља Зоран Станковић рекао је да то министарство подржава напоре надлежних државних органа да се разреши проблем набавке вакцина и утврди постоји ли нечија и колика одговорност.

Станковић је додао да истрага и даље траје, подвукавши да против оних за које се утврди да су одговорни треба предузети адекватне мере.

"Надам се да ће надлежни државни органи испитати све околности везане за набавку вакцина и да ће ти резултати бити представљени јавности", навео је министар.

На питање да ли мисли да је његов специјални саветник Љубиша Милановић утицао на проширивање истраге, Станковић је одговорио да је то питање за надлежне органе који воде истрагу.

У Тужилаштву је, након одређивања притвора бившој директорки "Југохемије" Смиљки Милеуснић-Аџић, најављен наставак истраге о нелегалној набавци вакцина против новог грипа 2009. године, а како је речено, од прикупљених доказа зависи да ли ће бити нових проширења.

Милеуснић-Аџић, против које је покренута истрага због сумње да је учествовала у нелегалној набавци вакцина, којом је државни буџет оштећен за 1,27 милиона евра, била је на полицијском списку осумњичених, али није била обухваћена првим захтевом за истрагу.

По првом захтеву процесуирани су некадашња директорка Републичког завода за здравствено осигурање Светлана Вукајловић, директор компаније "Југохемија фармација" Владимир Гравар и директор "Детапа" Љубомир Павићевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар