Веза интелигенције и килограма

Паметнија деца мање су склона гојазности, закључили су шпански стручњаци. Научници су утврдили да су деца која су била гојазна са шест година, показала слабије резултате на тестирању способности две године раније.

Шпански стручњаци из Центра за истраживање епидемиологије околине у Барселони закључили су да су паметнија деца мање склона гојењу.

Научници су установили да је мање вероватно да ће четворогодишња деца, која имају боље језичке и математичке способности и лакше решавају загонетке, бити гојазна, кад стигну до школског узраста, него деца која имају мање развијене те способности.

У тестирању око 400 дечака и девојчица коришћени су стандардни тестови когнитивног функционисања да би се установили нивои вербалних способности, вештине баратања бројевима, памћења, фине моторике (цртање) и грубе моторике (играње лоптом).

Када су ова деца напунила шест година, готово 17 одсто њих било је под ризиком да има вишак телесне тежине, док је 12 одсто било гојазно.

Тим из Барселоне је утврдио да су деца која су била гојазна са шест година, у просеку показала слабије резултате при тестирању умних и вербалних способности две године раније.

Та веза је остала очигледна и када су узети у обзир фактори који су могли утицати на резултат, као што су пол детета, тежина на рођењу, карактеристике мајке, број браће и сестара и начин исхране.

Установљено је такође да су пунија деца која су са четири године демонстрирала боље умне и вербалне способности, била мање склона да две године касније и даље имају претерану телесну тежину.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. авг 2009, 18:24) - anonymous [нерегистровани]

Ah ti strucnjci

Sad ovako,sad onako.Skoro su tvrdili da su deca debela ako su im roditelji debeli.Ispada,da je svako glup ko moze da jede.

(недеља, 16. авг 2009, 02:31) - inteligencijailine [нерегистровани]

Moj Scenario

Ovo je moj scenario:

-Kao mali do svoje 3-4 godine bio sam lopta i plavusan.
-Kasnije kosa mi je znatno potamnela a do 19ste bila potpuno crna
-Posle 3-4 godine naglo sam poceo da rastem i od tada sam bio grancica iako sam jeo isto koliko i moji godisnjaci
-Utvrdjeno, navodno, da imam inteligenciju od 132

Da li ovo znaci da sam hibrid, da teorija zapravo nije teorija ili da li znaci da zavera o nivou inteligencije zapravo nije tacna?

(субота, 15. авг 2009, 21:55) - anonymous [нерегистровани]

Torrente 2

pa vidi se po Torrenteu:)