Изабран симбол Новог Пазара

У Новом Пазару изабрано ликовно решење које ће бити званични лого прославе јубилеја и симбол 550. годишњице града.

Међу радовима који су пристигли на конкурс за избор логотипа који ће симболизовати 550. годишњицу града Новог Пазара, најбоље ликовно решење је, према оцени жирија, рад Фатиме Дуровић.

Трочлани жири се током оцењивања четрнаест радова руководио критеријумима естетике, географије и историјске посебности града.

Графички дизајнер и чланица Санџачког удружења ликовних уметника Фатима Дуровић је осим признања добила и симболичну новчану награду од 550 евра. Њен рад ће од сада бити званични лого свих културних манифестација које ће, поводом значајног јубилеја, бити организоване.

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић најавио је и конкурс за најбоље идејно решење симбола града, који ће се убудуће користити као званични симбол Новог Пазара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво