Покренута производња у "Банату"

После принудног осмомесечног одмора и нередовних плата, радници "Баната" из Банатског Карловца вратили су се у производне хале.

У банатскокарловачком предузећу "Банат" радници су, после осам месеци  принудног одсуства, плаћених и неплаћених одмора, поново у преуређеним халама.

Више од две стотине запослених нада се не само да неће бити прекидам производње већ и већем обиму посла. Валентина Лекић каже да то много значи за породице свих радника: "Ми смо једина фирма која ради. Платама баш и нисмо задовољни, али се надамо да ће бити боље." Иван Ружић наглашава да су услови за рад бољи него што су били раније.

Предузеће које је некад запошљавало хиљаду људи и сада има могућности да дневно произведе 40 тона месних прерађевина. Тренутно ради само трећина капацитета, али су наручене квалитетне сировине и почетком марта очекује се ангажовање свих линија.

"Купљене су нове машине и почели смо да производимо и готова јела", истиче руководилац производње Марко Цветић. "Имамо у плану да ту буде веома разноврстан избор. "

Најпознатији производи до сада су били месни нарезак и јетрена паштета. У фабрици постоје четири линије за клање и велика хладњача. "Банат" има и велике планове за извоз. Обновљена је сарадња са бившим југословенским републикама, а тренутно се преговара са Русијом, Украјином и Турском.

У сиромашној општини, каква је Алибунар, "Банат" је позитиван пример да неко ради и запошљава већи број радника, а користи ће имати и домаћини који се баве узгојем свиња и јунади, јер ће имати коме да продају месо.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво