Представа Тихи дечак за децу оштећеног слуха

Представа Дечјег позоришта у Крагујевцу „Тихи дечак", заснована је на принципима такозваног "платформ" театра, где глумац на сцени може бити и глумац, и лутка, и реквизит. Проглашена је најбољом представом на фестивалима у Лазаревцу и Ријеци.

Главни јунак приче је дечак Вук, који живи на селу и, након једног догађаја, остаје без слуха. Представа говори о томе како се дечак суочава са овим проблемом, што на сцени прстима и телом дочарава глумац Миломир Ракић, коме је на фестивалу у Лазаревцу додељена награда за ову улогу.

„Очигледно представа буди емпатију код наше публике и оставља врло позитиван утисак", каже Миломир Ракић, глумац.

Представа је намењена свој деци али се бави тематиком глувих Лепо је када дођу деца и одрасли који имају тај проблем и добијемо њихову потврду да смо урадили посао онако како треба", додаје Љубица Радомировић, глумица.

Представа је намењена деци узраста од девет година и старијима. Малишани уживају у занимљивој луткарској представи, која је осмишљена са циљем да родитељима и деци прикаже шта се дешава када оставе децу саму код куће. На сцени Дечјег позоришта изведена је безброј пута, а затим је ансамбл кренуо да осваја и дечје позоришне сцене у Србији и региону.

„За следећу годину смо добили позив да учествујемо на фестивалу Лутковни Пристан у Марибору, у најави су и неки други фестивали везани за наш регион,а у новембру смо позванин на луткарски фестивал Златна манголија у Сиднеју", прича Јелена Патрногић, директорка Дечјег позоришта у Крагујевцу.

Док ће „Тихи дечак" и у наредној години обилазити фестивале, у дечјем позоришту се припрема нова представа „Голи краљ", која ће премијерно бити изведена 18. децембра.

број коментара 0 Пошаљи коментар