У Бранковини уручена награда Љубомир П. Ненадовић

За књижевно дело "Хиландар и Света Гора између мита и историје",Александру Б.Лаковићу у Бранковини код Ваљева уручена је награда Љубомир П.Ненадовић за најбољу путописну књигу. Издавач награђеног рукописа је Центар за културу "Градац" из Рашке.

Александар Б. Лаковић, овогодишњи добитник награде Љубомир П. Ненадовић, у Хиландарски и светогорски путопис, унео је сву своју љубав, коју је током бројних посета Хиландару, осећао.

 

„Мислим да је најважније да кад се пише о нечем великом, као што су Хиландар и Света Гора, да човек напише из срца, онако како то осећа и како доживљава", каже Александар Б. Лаковић, добитмик награде "Љубомир П. Ненадовић". 

Књига „Хиландар и Света Гора између мита и историје", је путописно,историјски, поетски амалгам. Лаковић је укрстио историјске слике са значајног места  српске духовне традиције са проживљеним, непосредним, лирски осенченим доживљајима и сведочењима.

„Рекло би се да управо тај срећно улучен сусрет општег и личног даје Лаковићевој книзи посебан тон и боју , узимајући обе твари као једнакоправне узајамно потребне или, да то кажем простонародно, вуковски и ненадовићевски- једно без другог не иде", објашнјава проф. др Михајло Пантић члан жирија.

Награду "Љубомир П. Ненадовић" за најбољу путописну књигу додељује Градска библиотека у Ваљеву. 

број коментара 0 Пошаљи коментар