Параћин: Уређење корита реке Црнице

Корито реке Црнице, која протиче кроз центар Параћина, се уређује, и то пре свега због заштите од поплава. Нови изглед добиће и шеталиште уз реку.

Најзахтевнији радови у кориту Црнице су на самом дну реке, па радници користе сушни период и низак водостај за изградњу такозване кинете. Раде се зидови у кориту и облажу каменом у бетону. На радове са одобравањем гледају и Параћинци који помно прате све оно што се чини како би се избегле евентуалне поплаве.

"То што је било, било је, сад се надамо да неће да буде, ограђено је, бране има тако да не видим неку опасност."

"И сигурније и чистије и за град и за народ."

"Све што се уради, добро је", кажу неки од анкетираних суграђана.

На Црници су саниране све критичне тачке. Пројекат заштите Параћина од великих вода предвидео је и рушење старих, подизање нових мостова, али и изградњу бедема, нових стаза око реке као и потпуну реконструкцију шеталишта.

"Са леве и десне стране обале реке Црнице ми ћемо имати продужено шеталиште, пре свега ћемо продужити шеталиште кроз сам град са леве и десне стране обале и то од моста у средњој школи до железничког моста, али такође се планира проширење шеталишта и ка месној заједници Главица, тако да ћемо и са те стране имати један пут који ће у догледно време бити потпуно примерен за шетњу", каже Милош Томић, руководилац пројекта.

Пројекат заштите Параћина од поплава финансира се из фондова Европске уније. Коштаће око 4 милиона евра, а требало би да се у потпуности заврши до краја ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво