Петровац на Млави: Oбнова после поплава

Општина Петровац на Млави претрпела је прошле године велике штете од поплава. Средства за обнову објеката и уређење водотокова обезбеђена су из фондова Светске банке преко Канцеларије за јавна улагања. Радови још трају, а тим поводом представници ових институција посетили су петровачку општину.

Штете од прошлогодишњих поплава у општини Петровац на Млави биле су велике, али су годину дана касније једва видљиве. Преко Канцеларије за јавна улагања у обнову оштећених објеката уложено је преко пет милиона евра, добијених од Светске банке. Да су та средства добро искоришћена уверили су се и представници ових институција.

"Морам да напоменем да су средства која су уложена, средства из једне посебне линије Светске банке, и мени је посебно задовољство што су представници Светске банке данас са нама, да се и својим очима увере у све пројекте на које је потрошен тај новац који су нам они ставили на располагање", напомиње Марко Благојевић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима. И додаје: "То је једна специјална линија, Србија је прва земља у региону којој је та линија била одобрена."

Из фондова Светске банке финансира се изградња нове бране на реци Бусур, чије је пуцање и довело до поплава. Такође, урађени су и други заштитни објекти на бујичним водама. У току је реконструкција моста на Млави у центру Петровца, који је жила куцавица ове општине. Такође обновљене су и школе у селима Буровац и Крвије, које су тешко оштећене у поплавама.

"Реконструисане школе нису важне само због броја ђака који ту похађају школу. Ту су и делови вртића, затим културно-уметничка друштва, спортске организације. Читаве месне заједнице користе ту школу", каже Душко Нединић, председник Општине Петровац на Млави.

Петровац на Млави има мали буџет, и спада у неразвијене општине, тако да без помоћи Канцеларије за јавна улагања санирање последица поплава не би било могуће, кажу у овој општини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво