Млади рукометаши на кампу у Крупњу

У време летњег распуста за младе рукометаше из свих крајева Србије и земаља у региону нема одмора. Више од стотину спортиста затекли смо у рукометном кампу у Крупњу.

Док већина њихових другара лето проводи на плажи, млади рукометаши вредно тренирају већ од раних јутарњих сати. Не пада им то, кажу, тешко јер професионално бављење спортом захтева велику пожртвованост.

"Долазим из Подгорице, што се тиче кампа ово је друга година за редом и тренинзи су нам баш супер", каже Никола Перезић.

"Нисам отишла на летовање, идем тек у августу, а овамо сам дошла зато што хоћу да достигнем неке циљеве у рукомету", наводи Марија Лазаревић из Чешке.

"Ја сам одлучио овде да дођем да би тренирао, да би се дружио, јер би ми досадно код куће било", каже Сретен Стоиновић из Шапца.

У рукометни камп у Крупњу, спортисти су стизали из свих крајева Србије, Црне Горе, али и Чешке, а уз помоћ читавог тима стручњака, технику и начин игре уче од најбољих у том спорту.

"Ово дружење и ова активација дају мотив више да се деца друже да остану у спорту што је свима циљ и задатак да дјеца онако буду задовољна, срећна и испуњена", сматра Зорица Ђуровић из ЖРК Подгорица.

"Мислим да им пуно значи сам мој долазак овде да им нешто што сам ја од других научио пренесем њима да и они сутра пренесу неким другим генерацијама", каже рукометаш Дарко Арсић.

Овакав вид кампова будићим рукометним професионалцима пружа могућност да поправе и унапреде своје технике, али је, сви се слажу и идеална прилика да се стекну нова пријатељства, и наставе стара.

"Сваки камп је у суштини смишљен да деца имају и тренинге и дружења и нормално да ће одавде понети, то су деца од 2012. су најмлађи па до 2002, норамално ту си и симпатије и све оно што је много лепо", каже Миодраг Кржић, тренер РК Металопластика.

Да је уз таленат, за успех у спорту, неопходно имати упорност, рад и стрпљење, као и много одрицања ови млади људи су показали. Већина њих, каже, вежбу и дружење наставиће на истом месту већ идуће године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво