Нова радна места за Панчевце

У Панчеву је одржан први овогодишњи сајам запошљавања на коме је четрдесет послодаваца понудило више од 400 радних места. Највеће могућности нуди немачка фабрика ЗТФ, која би ускоро требало да буде отоврена у том граду.

У последњих десетак година Градска управа Панчева организује сајмове запошљавања, где незапослени могу да упознају послодавце, оставе своје биографије, пронађу посао. Највеће шансе за то и даље имају познаваоци разних заната, док су мање тражене економска струка и све што је у вези са филозофским наукама.

"Видела сам да траже продавца, али им треба неко са искуством, а ја то немам. Завршила сам за цвећара, али свуда траже раднике са искуством."

„Завршавам Електротехничку школу, смер телекомуникације, а тражим нешто преко лета пре студија. Оставио сам податке на неколико места, ваљда ће бити посла."

„Ја сам комерцијалиста, али нема моје струке овде. Већ имам 61 годину и инвалид сам, за нас нема нигде посла", кажу неки од анкетираних грађана.

Тренутно у Панчеву има нешто више од осам хиљада незапослених, у Јужном Банату око 15 хиљада. Важно је да сви они прате конкурсе које нуди Република и Покрајина, али и локална самоуправа.

"Отвара се ЗФ, највише траже металска занимања. Термоелектрана-топлана ће почети са радом, исто траже металце, али и занимања која су у вези са нафтом и гасом", каже Ђорђе Лукач, директро НСЗ Панчево.

„Трудимо се да се бавимо више малим бизнисом, предузетницима. Национални и покрајински ниво баве се великом привредом, тако да они који имају мали породични посао могу код нас наћи подршку", наводи Сузана Јовановић, градска већница за рад и запошљавање.

За пројекте запошљавања Градска управа Панчева ове године је издвојила 55 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво