Како заштитити жртву

Против тројице малолетника - због малтретирања дванаестогодишњег дечака из Бачке Тополе - води се поступак пред прекршајним судом у Суботици, потврђено је РТС-у у том суду.

Поједини ученици основне школе "Никола Тесла" у Бачкој Тополи у коју је претходно ишао малтретирани дечак, прошле недеље су имали намеру да се организују и обрачунају са ђацима основне школе "Чаки Лајош" који су узнемиравали Грегора Нађа. То нам је у писменој изјави потврдила директорка школе "Чаки Лајош" Моника Војтер Пулаи која је истакла да је у школи "дошло до усложњавања ситуације".

Директорка основне школи "Чаки Лајош" у Бачкој Тополи наводи да је због повећаног ризика за безбедност ученика, о новонасталој ситуацији обавештена полиција, основна школа "Никола Тесла", као и Школска управа у Сомбору. У тој управи нам је речено да пружају стручну помоћ и подршку основној школи "Чаки Лајош" и да свакодневно прате ситуацију.

У школи коју је Грегор раније похађао наводе да су одмах по сазнању о могућем сукобу, реаговали. У писаној изјави директорка Oсновне школе "Никола Тесла" Ксенија Кустудић Ђукић истиче да су са ученицима седмих и осмих разреда одржани састанци како би се смањиле тензије, а разговарали су и са родитељима.

После свих предузетих мера, инцидент се није догодио, наводи директорка у саопштењу.

Дејана Драшкић, мајка малтретираног дечака, сматра да иницијатива његових другара из претходне школе није добра:

"Насиље се не лечи насиљем. Постоје правосудни органи који треба да реагују. Децо, молићу вас да то не урадите."

У Полицијској управи у Суботици, надлежној и за Бачку Тополу,  одговорили су нам да је, уз школског полицајца који је свакодневно у школи, полиција појачала контроле у близини школе и да од тада никакви инциденти нису забележени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво