Деца са Косова и Метохије на Златибору

Већ трећу годину предшколци из Звечана, рекреативну наставу проводе на Златибору. Ове године, придружили су им се вршњаци из суседних општина.

Осунчан и са довољно снега, Златибор је раширених руку дочекао стотинак предшколаца са Косова и Метохије. Ако нису на скијама, већина од њих први пут, онда су у клиско возићу или шетњи.

„Досадно ми је мало да скијам на оним благим стазама, пошто ја нисам почетник, скијао сам се чак и на црним најстрмијим стазама,” каже један од дечака.

„Сигурно да има талената нескривених који су показали да су вешти , да могу малтене после 3-4 сата да се сами спуштају низ ову благу стазу, да се сами држе на ски лифту,” наводи инструктор Иван Карапетровић.

На снегу раде оно што сами највише желе, кажу васпитачи, додајући да је најважније, да су од јутра до мрака на чистом ваздуху.

„Стаза близу, деца много воле овај део; прве године су родитељи били јако задовољни, тј. деца, па онда родитељи и поучени тим лепим искуством, ми смо сада већ трећи пут заредом овде, а поучени нашим лепим искуством, кренула се деца, по први пут ове године на рекреативну наставу из Косовске Митровице, а кренула су и деце из Зубиног потока,” каже Зорица Кељановић, директорка ПУ „Лане" из Звечана.

Већ сутра на Златибор стиже још 70 предшколаца из Косовске Митровице, а једина примедба деце која су тренутно на планини је што им је у игри пролетело 7 дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво