Нови Пазар: Награда за е-управу

Град Нови Пазар добитник је прве награде на Националном такмичењу за примену принципа добре управе у области "Ефикасност и делотворност". Ова награда додељена је за увођење електронске писарнице која грађанима омогућава ефикасније пружање усуга.

Кажу да је награда итеткако значајна за рад Градске управе. Електронска писарница или како је већ називају, е-шалтер штеди време али је и транспарентна у раду.

Град Нови Пазар је прва, како кажу, локална самоуправа која је овакав вид услуга пружила корисницима. Како то функционише, објаснио је Фикрет Никшић, руководилац Одељења за информационе технологије:

„Када грађани предају захтев, он се прати све до архивирања, чиме је олакшан цео процес.” 

Овакав рад Градске управа представља стварање доброг пословног амбијента, истиче Алмир Лековић, начелник Градске управе. То ће знатно олакшати инвестирање, а зна се колико је то важно. Такође представља основ за повећање ефикасности услуга грађанима.

Међутим, ту није крај плановима Новопазараца. Желе да се у наредном периоду развију у електронску управу. За сада, биће пример осталим управама широм Србије, а наравно, спремни су да поделе свој модел.

Имао сам прилике да истражим на који начин су то постигли у Естонији и могу са сигурношћу да тврдим да Новопазараце чека заиста обиман, вишегодишњи, посао.

Награду за унапређење доброг управљања на локалном нивоу додељује Министарство за државну управу и локалну самоуправу, а део је пројеката који реализује Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге.

Представници Новог Пазара награду ће примити 21. фебруара у Београду, када ће свој модел представити осталим градовима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво