У Врању изложба "Сенке звука"

На изложби у Врању радове је представио Немања Ђорђевић, родом из тог града, који сада живи и ради у Београду. Реч је о фотографијама са рок концерата, које су настале последњих година.

Сценска светла доминантна, виде се контуре музичара, и звук је, иако невидљив, присутан. "Сенке звука" назив је концептуалне изложбе рок фотографија Немање Ђорђевића.

"Занимљива је силуета и та игра светлости. Дао сам на колориту и бојама утисак, а тог главног фронтмена или некога из бенда сам бацио у сенку", каже аутор изложбе Немања Ђорђевић.

Тридесеттрогодишњи Врањанац на концерте иде и као слушалац и као фотограф. Бележио је наступе домаћих и страних бендова у земљи и окружењу претходних година.

"Најзанимљивије је то што гледајући ове фотографије, стекнеш неку другачију слику о том одсвираном концерту и о том догађају који си можда видео, али овако представљен у неком новом медију добија сасвим нови квалитет, што је основа уметности", рекао је новинар Дејан Ристић.

Изложба је заинтересовала Врањанце. Кажу, битно је да имају неког из Врања ко се бави професионалном фотографијом, и то рок фотографијом која је јако занимљива.

Немања је имао самосталне поставке фотографија, али и учествовао на многим групним изложбама. Више пута је награђиван на међународним и домаћим конкурсима и изложбама фотографија.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар