У регији Западне Србије туристички промет већи него прошле године

Туристичка регија Западне Србије једна је од најпосећенијих и најбоље организованих у Србији. Осим заједничког туристичког производа и наступа на сајмовима,стално унапређују свој рад новим сазнањима. Годишња конференција која се одржава на Тари прилика је и за биланс летње и најаву зимске сезоне.

Планине Златибор, Златар и Тара, реке и језера, Мокра гора с „ћиром” и Дрвенградом, кућица на Дрини, манастири, етно-села - делови су мозаика разноврсне и занимљиве понуде регије која из године у годину привлачи све више гостију. 

 

Овогодишњи промет у летњој туристичкој сезони за 10 одсто већи је него лане. Највише гостију било је на планинама, али су прави туристички хит и нове, добро осмишљене руте које омогућују обилазак више места, што савремени туризам и захтевни гости све више траже.

„Оно што је значајно да је ове године ‘чаробни туристички прстен” почео да функционише -крстарење Дрином, посета Мокрој гори, Вишеграду, планини Тари. Имамо повећано интересовање туриста из Кине што је резултат укидања виза. Много их је било ове године код нас и уопште повећање броја страних туриста”, истакао је Мирослав Рађен, директор ТО Регије Западна Србија.

После успешног лета у току су последње припреме за новогодишње празнике за које ће, према најавама, планине опет бити пуне. Највише гостију биће на Златибору где је већ сада тешко наћи слободно место за празнике.

Место више тражи се и на Златару, који се последњих година туристички пробудио, а много је заинтересованих и за Тару. За зимску сезону сви се увелико припремају и прижељкују довољно природног снега, иако на скијалиштима на све три планине постоји и вештачко оснежавање.

„Ми се искрено трудимо да обезбедимо гостима који дођу на Златар, обезбедимо што више садржаја. Ако будемо имали среће и да временске прилике буду повољне и да буде довољно снега надамо се врло успешној зимској туристичкој сезони”, истиче Бранко Пуцаревић, директор ТО Златар.

Невена Дробњак, шеф одсека за маркетинг ВУ „Тара” каже да је Тара веома тражена дестинација током зимских месеци:

„Нарочито током фебруара, односно зимског распуста и сретењских празника, и припремили смо гостима дневну и вечерњу анимацију.”

За зимску сезону гости на планинама биће углавном домаћи и из земаља у окружењу док је летња сезона резервисана за бројне групне и појединачне туристе са свих континената.

број коментара 0 пошаљи коментар