Мобилни рендген на дар нишкој дечијој онкологији

Амбасада Сједнињених Америчких Држава и НУРДОР поклонили су мобилни рендген апарат новоотвореном Хемато-онколошком одељењу Дечје клинике у Нишу. На том одељењу, од малигних обољења лече се деца са југа Србије.

Нови мобилни рендген апарат, поклон Америчке амбасаде, вредан је око 30.000 долара. Он ће се користити на хемато-онколишком одељењу Дечије клинике у Нишу. Одељење, изграђено од средстава које је прикупио НУРДОР и помоћи државе, отворено је маја ове године, а ових дана после добијања употребне дозволе ту су се уселили први малишани.

"Ово је оно што нам је недостајало да употпунимо болницу са најсавременијом опремом и да се деца лече онако како треба, по европским стандардима, и како ми волимо да кажемо по мери детета", Јоланд Корора, председница НУРДОР-а.

Амбасадор Кајл Скот каже да на овај начим Америчка амбасада наставља да помаже Клиничком центру у Нишу

"Ново одељење за децу оболелу од малигних болести има више од 750 квадрата простора и најмодернију медицинску опрему. Мобилни рендген ће бити од велике користи", каже Кајл Скот, амбасадор САД у Србији.

"У случају када деца која примају терапију, а морају да буду у кревету и не могу да иду до нашег центра за радиологију, где се раде снимци абдомена, главе, овај мобилни апарат може доћи до њихове собе", истиче Зоран Радовановић, директор Клиничког центра Ниш.

Због повећаног обима послова на овој Клиници, Миснистарство здравља одобрило је запошљавање два лекара и неколико техничара који ће радити на хемато-онколошком одељењу.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво