На стенама Каблара најбољи словеначки, хрватски и српски пењачи

У организацији Планинарског савеза Србије и клуба Армадило из Чачка, на стенама каблара у Овчар бањи одржано је прво коло словеначко-хрватско-српског купа у драј тулингу - симулацији пењања у леду на природној стени у јесењим условима.

Овогодишње такмичење окупило је 15 алпиниста, репрезентативаца Словеније, Хрватске и Србије. Испењано је 8 алпинистичких путања дужине 10 до 15 метара.

"Екипа је супер, организација је врхунска. Мислим да је ово велики корак за Србију што се тиче организације утакмице. Надам сее дићи на већу разину и да ћемо ту наступати једног дана на Европском купу", каже Марио Мосунен из Хрватске.

"Има пуно људио из свих делова Србије, а већ сам, пре тога, ове дане пењала по Србији и јако ми се свидја овде", каже Маја Шуштар из Словеније.

Своје вештине и способности, такмичари су показали, најпре у кавлификацијама а затим и у финалном превисном и плафонском пењању, изузетно захтевном у алпинизму.

"Тежина смерова су осам, девет плус и десет, тако да се надам да ће такмичари успети да попењу све ове смери", објашњава Петар Шундарић, организатор купа.

"Самими тим што су наши гости из Хрватске и Словеније поново дошли, говори колико је ово такмичење квалитетно организовано, колико су услови добри и задовољавају те критеријуме који су неопходни да би се ово такмичење одржало", каже Катарина Мановски.

Екипно, највише бодова освојила је репрезентација Србије а појединачно у женској и мушкој конкуренцији најбољи су били Словенци. Катарина Мановски и Милан Макојевић заузели су треће место.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво