Тозовац - певач, свирач, композитор, Песник

На 49. међународној манифестацији "Смедеревска песничка јесен" синоћ је у Центру за културу представљена збирка песама Предрага Живковића Тозовца.

Због његових песама сваки боем има оправдање зашто време проводи у кафани, уз његове песме расту генерације, заљубљују се и тугују. А његову поезију и скривену љубав према писаној речи тек упознајемо.

 

О томе сам естрадни уметник Предраг Живковић Тозовац каже: "Поезију сам покушао да пишем још као клинац, значи кад сам прву песму компоновао и смишљао речи, ја мислим да је ту семе моје љубави према поезији."

Песме је написао о свом родном граду, о лепоти сусрета и о музичком стваралаштву.

"Једини народ који још није лишен осећаја за стварни живот јер још увек није потпљен у мемлу нереалне универзалности хомоглобалиса, једини народ коме су вера, нада, пријатељство, љубав још увек извор неког смисла у животу и баш о томе пева песник Предраг Живковић Тозовац", каже Драган Мраовић, књижевник и преводилац.

Дуго није хтео да се својом поезијом хвали и да о њој говори, али је на наговор пријатеља пристао да је подели са светом.

"То је моја приватна љубав, то је поезија", каже Тозовац. И додаје: "Мислим да је све што певам нека врста поезије, али има унутра неколико песама прозе, значи нису за певање - причице мале."

За себе каже да је водолија, певач, свирач, композитор, хармоникаш, а сада и песник који у збици песама поклања публици суштину његове танане уметничке душе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво