Купање на Михољдан

Михољско лето продужило је сезону купања на Петничком језеру код Ваљева.

Док траје михољско лето, на језеру у Петници купају се истински заљубљеници у пливање, као што је Ваљевка Зорица Јеремић Шевић. Нимало чудно, јер се на језеру и ваљевским рекама купа и на крају зиме.

"Ја у Грацу купам на Светог Јована, у Дрини сам пливала у децембру. Није важан датум, вода има своје магнетно поље, које је „по њеном". Некада је хладно у јуну, некада је вруће у јанару", каже Зорица Јеремић Шевић из Ваљева.

Јесење боје, али летње, температуре изнад двадесет степени привлаче љубитеље природе на мало вештачко језеро у Петници, настало од речица Бања и Поцибрава.

"Ово је Божји дар, ја могу да вам кажем. Овде да видите само флору и фауну, која се овде размножава, репродукује и успева, ви би се одушевили. Ја сам од ових риболоваца, ја нисам риболовац, сазнао да осамнаест врста риба овде има", каже нам саговорник који ужива на сунцу.

Језеро у чувеном ваљевском предграђу права је оаза за шетњу, пецање, закуске у природи на само пет километара од центра града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво