Ново место за игру у Вршцу

У Гудуричком насељу, на пет километара од центра Вршца изграђено је дечје игралиште. Уместо на улици, поред магистралног пута, деца слободно време сада проводе на безбедном месту за игру.

Дечија игралишта представљају важан део у одрастању сваког детета. То је место за забаву, игру али и равијање моторичких вештина, социјализацију, дружење.

Малишани на Гудуричком насељу у Вршцу коначно су добили свој кутак, где безбедно могу да проводе слободно време

Деци је ово фалило због забаве, а родитељима из практичних разлога, јер су до сада децу аутомобилима морали да одвозе у делове града која имају игралишта.

"Налазимо се на некој мини магистрали јако фреквентно и јако опасно да се деца играју ту поред пута, тако да је ово права благодет и за њих и за нас", каже један од родитеља.

Становници Гудуричког насеља игралиште су добили захваљујући локланом комуналном предузећу, које је осим иницијативе обезбедило и финансије.

"Изградња оваквих игралишта не представља трошак, него својеврсно улагање у будућност, а мени је још драже јер смо све ово исфинансирали сопственим средствима и то од уштеда у пословању у протеклих годину ипо дана", наводи Небојша Перић, директор ЈКП "2. октобар".

Осим овог, Јавно комунално предузеће у последњих годину дана из сопствених средстава финансирало је изградњу десет дечјих игралишта у деловима Вршца у којима их до сада није било.

Сва игралишта испуњавају законску регулативу новог правилника, а то значи да су справе сертификоване и стандардизоване, игралишта ограђена, а подлога урађена од меког тартана.

број коментара 0 пошаљи коментар