Награду "Миле Недељковић" добила Гордана Гарић Петровић

Hаграду за најбољу књигу у области проучавања српске традицијске културе и историје за 2018. добила је др Гордана Гарић Петровић из Београда за књигу "Земљорадња у Србији (1878-1912)", у издању Српског генеалошког центра и Историјског института у Београду.

Одлуку о додели Награде "Миле Недељковић" донео је жири у саставу: проф. др Ненад Љубинковић (председник жирија), Јасна Бјеладиновић Јергић, др Јелена Јовановић, др Бранко Златковић, др Смиљана Ђорђевић Белић.

Повеља "Миле Недељковић" за животно дело биће уручена проф. др Сретену Петровићу из Београда. Признања ће свечано бити уручена у петак, 28. септембра, у Аранђеловцу.

Награду  "Миле Недељковић" за најбољу објављену књигу из области савремене српске фолклористике (етнологије и антропологије, етномузикологије, народне књижевности), додељује Удружење  грађана "Баштина и будућност - Аранђеловац 1859". Награда обухвата и традиционално и фолклористичке радионице за ученике аранђеловачких основних школа. 

Један од циљева ове манифестације је и утемељење Српског фолклористичког центра у Аранђеловцу, што би подстакло реализацију многих савремених културолошких идеја које се темеље на научно-популарном, компаративном, едукативном и стваралачком односу према народној традицији.

И ове године манифестација ће имати значајну подршку Општине Аранђеловац и свих оних установа, удружења и појединаца с којима је и сам Миле Недељковић свесрдно сарађивао, оставивши за собом знаменито културно и научно дело.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво