Владимировац: Нови противпожарни систем у Дому за старе

У Националном дому за стара лица у Владимировцу поштују све законом прописане мере противпожарне заштите, а повремено запослени имају теоретску и практичну обуку и проверу знања. У противпожарни систем уложено је 45 хиљада евра.

Пре две године, у непријављеном Дому за стара лица у Панчеву приликом пожара, настрадала су три корисника.,Да би се избегли овакви случајеви у Националном дому у Владимировцу воде рачуна о свим превентивним мерама како би могло да се реагује на време приликом непредвиђених ситуација. Објекат поседује резервоар за воду капацитета од 132.000 литара, а инсталиран је и хидроцилни систем са сопственим електричним напајањем.

"Комплетан хидро систем укључује и електронски дојавни систем који препознаје и све изворе топлоте и прекомерно загревање, а поседује све што је неопходно за ефикасну противпожарну заштиту. Он архивира и све појаве дима у последњих 10 година", каже Стојмир Матовић, управник Националног дома Владимировац.

Да би овакав објекат у којем су смештени стари и слабо покретни људи био потпуно безбедан, неопходно је периодично контролистаи гасне инсталације и спојеве на којима може дођи до цурења гаса.

Закон предвиђа периодичну контролу електро-инсталација,јер веома чест случај је да оне проузрокују пожар. Неопходно је и контролисати отпор уземљења и громобранских инсталација.

Протвпожарна вежба у Националном дому је успешно спроведена,а по Закону о противпожарној заштити сваки послодавац је дужан да на три године проверава знање запослених и уређаје за гашење пожара атестира на сваких шест месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво