Неизвесна судбина хотела у Нишкој Бањи после пожара

У пожару у петак увече изгорео је кров и дограђени спратна хотела Партизан у Нишкој Бањи. Хотел не ради од 2007. године а у Нишкој Бањи су се надали да ће бити продат на аукцији коју је расписала Пореска управа због дуга фирме америчког бизнисмена српског порекла Србе Илића. Сада, после пожара судбина хотела Партизан је још неизвеснија.

Ђорђе Радојковић има 96 година, сећа се, каже, када је баш преко пута његове куће хотел Партизан почео да гради извесни газда Миленковић.

"Носио сам циглу ту, за новац радио сам, био сам дечак, можда 13-14 година кад се зидао хотел", каже Ђорђе.

Када је избио пожар страховао је за своју кућу прекопута, али му је, каже, и хотела било жао.

"Па како да ми није жао, жао ми је, тај се газда мучио ту за тај хотел, док је сазидао хотел, после му га одузели, И нема ништа ... И сада то има да стоји ко зна колико" додаје Ђорђе..

Слика хотела Партизан у пламену за све у Нишкој Бањи је веома потресна. Надали су се у Бањи да ће после две неуспешне лицитације хотел неко купити у директној погодби, јер је И без пожара последњих година био руина.

"У овом тренутку је тешко рећи било коју процену, прво зато што још увек није урадјена процена штете. Ми знамо да је хотел био процењен од стране пореске управе на 310 милиона али колика је штета сада на хотелу то треба да кажу стручњаци и судски вештаци, након тога ћемо сести да разговарамо са пореском управом која је у ствари И спроводи цео поступак принудне наплате пореза", каже Дејан Јовановић, председник Општине Нишка Бања.

После пожара, процењује се да ће бити утврђена нова цена, али ће за то очигледно морати да прође време.

На згаришту хотела Партизан до јуче су овде дежурали ватрогасци, увидјај је завршен, али истрага о узроцима пожара још увек није.

И док бања чека нове власника за још два хотела, Озрен такодје у власништву Србе Илића И руинирани симбол Нишке Бање хотел Србија, живот се наставља, па се у сви ужурбано припремају за славу - предстојећег Светог Илију.










Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво