Ваљево: Оштрије казне за власнике кућних љубимаца који не поштују прописе

У Ваљеву су недавно пси ујели двоје деце и једну одраслу особу. То је био повод да од 1. јуна Комунална полиција почне са интензивном контролом и кажњавањем власника паса који не поштују градску Одлуку о држању љубимаца.

Шетњу градом без повоца, опасне псе без заштитне корпе на њушци и неношење пасоша кућног љубимца - то најпре контролишу и кажњавају комунални полицајци у Ваљеву од почетка јуна.

Један од наших саговорника шета понекад љубимца без повоца, а документацију за пса има, али је не носи са собом.

"Ја мом псу да стављам корпу, а да га нападају улични керови, као што га нападају?" - каже други. "Е, кад се тај проблем буде решио, онда можемо да причамо о нечему другом."

Репресивне мере, ако се не поштује градска Одлука о држању домаћих животиња, примењују се, јер превенција и упозоравање власника паса три године нису вредели.

"Пет хиљада динара је и за неношење заштитне корпе, за извођење пса без повоца, исто тако и за неуклањање измета за својим кућним љубимцем", каже Милица Петковић, начелница Комуналне полиције у Ваљеву. "Оно што је недостатак ове одлуке, ја то морам да истакнем, то је да су необележена она места која су овом граду потребна, где власнички пси могу бити слободно пуштени."

Да се истрче слободно, без повоца, пси могу у било које доба на десној обали Колубаре. У парковима и другим зеленим површинама у граду то је могуће само ноћу, лети од 22 сата, а зими од 20 сати до 10 ујутро. Слободно кретање власничким псима додатно је ограничено у близини школа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво