Најмлађи државни првак у боксу - тинејџерка из Ниша

Шеснаестогодишња Нишлијка Нина Стајковић најмлађа је државна првакиња у боксу. По мишљењу стручњака, ова тинејџерка представља будућност женског бокса у Србији.

Нина Стојковић је боксерске рукавице први пут навукла са девет година. Кик бокс  је био њена прва љубав, а бокс је открила сасвим случајно. Нина Стајковић сада је најмлађи државни првак у боксу. 

"Прво сам кренула са кик-боксом", каже Нина, "то сам тренирала неко време и онда сам решила да идем и на бокс да побољшала своју технику. Тада сам много заволела бокс и почела сам тиме да се бавим и он ми је постао матични спорт." 

Такмичи се и у сениорској конкуренцији. Прошле године победила је на Купу нација, а ове је освојила сребрну медаљу. То је и био повод да је позову у репрезентацију. Иако вредно тренира, каже да је за њу психичка стабилност најважнија:

"Психичка припрема је веома битна, она је битнија и од физичке спремности. Ако психички паднете, онда немате довољно снаге, ако се уплашите у рангу, онда губите." 

Уз стручне савете тренера Слободана Костића учествовала је на бројним међународним ревијама. Сада  јој је главни циљ да се квалификује за Олимпијске игре у Токију 2020. године:

"Волела бих да одем на Олимпијаду и да имам више мечева у иностранству, да будем профи боксерка. Зато сваки дан тренирам по сат, сат и по. То је сваки дан, нема паузе, одмарам се само кад је неки празник."

Узор јој је Мухамед Али, а штикле не воли јер се, како каже, најбоље осећа кад на руке стави боксерске рукавице.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво