Поново оштећен авион у лозничком парку

Авион "Јастреб" који се као експонат налази у једном од лозничких паркова, поново је оштећен. Од градског симбола авион је постао ругло које због лошег стања поново прети да угрози безбедност малишана који се ту свакодневно играју.

У парку код авиона, како га Лозничани зову, деце има увек, јер се у близини налазе две школе и вртић. А да дечија игра често и несвесно може изазвати опасност не само по њихову већ и по безбедност других, сведоче снимци. Грађани, упућују апел родитељима.

"Сваки родитељ би требао да каже деци немојте то дирати, прошли пут ја сам гледао узели су шрафцигер, носили клешта, и кажу идемо да радимо". 

"На великом одмору, или кад се пусте кући ту се попну, играју се, скачу одозго, некад кад их видим онда интервенишемо и ми, немој те децо, па погледајте како стоји тај метал".

Због лошег стања авиона на којем је уништено чак и непробојно стакло, грађани су пре неколико година писали петицију да се уклони из парка. Са жељом да га задрже, окупила се група младих људи који су својим новцем и радом "Јастребу" дали нови изглед.

"Окрпили смо све оштре рупе, уклонили смо све оштре ивице, офарбали, средили га и оставили овде да буде тако леп. Међутим, није им дуго трајало, већ после неколико дана, чак и одмах сутра су се појавили овде ови клинци да кажем који су почели да га уништавају", каже Боро Кикановић, АМК "Стреет лифе".

Уништено је тада непробојно стакло, поново је одваљен лим, испасани графити, а унтрашњост затрпана смећем.

Авион је као експонат средином деведесетих Лозници уручила Војска Југославије и од тада се налази на овом месту. За већину Лозничана авион је симбол одрастања и место састанака заљубљених, а за мањину нажалост место где изражавају свој бунт и незадовољство.

У међувремену, на интервенцију градске комуналне инспекције уклоњени су оштећени делови лима са авиона, а остало ће сачекати неке нове младе људе.




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво