Конкурс за пријем професионалних војника

Министарство Одбране и Војска Србије расписали су нови конкурс за пријем у радни однос 675 професионалних војника, девојака и младића младјих од 30 година, који су одслужили војни рок са наоружањем. Конкурс је расписан у 34 града. Крушевачки гарнизон потражује петнаесторо професионалних војника, на одређено време у четири јединице на територији града.

Лица која буду задовољила све критеријуме конкурса у Крушевцу, радиће у Атомско биолошко хемијској и служби комуникације, као и у техничкој и интендантској служби.

"Човек који воли војску, има прилику да ради један поштен посао, да при том има плату од 32.000 до 35.000 динара. Да при том добије све оно што га следује законом о Војсци, а то значи и здравствено осигурање за себе и за чланове породице и низ других бенефита који следују иначе било које професионално војно лице које је на служби у Војсци", каже пуковник Сретен Зафировић, командант Гарнизона Крушевац.

Потребно је да заинтересовани кандидати буду у касарни "Цар Лазар" 30. јуна од 7.30 до 10 часова. Да са собом понесу личну карту, војничку књижицу, копију дипломе о завршеној школи и спортску опрему. Процес селекције је елиминациони у три дела. Сви који продју проверу физичке способности, биће упућени у Војну болницу Ниш на психолошку процену, а потом на проверу здравља.

Потписивање првих уговора очекује се на јесен.

Уговор са свима који прођу процес селекције склапа се на шест месеци. Уколико задовоље критеријуме и услове склапа се уговор нови на три године са могућношћу да се тај уговор продужава до навршене 40. године. Није никаква тајна да ми у овом моменту такодје имамо људе који су старији од 40 година, али да је за такав пријем односно такав останак потребна одлука Министра одбране.

До сада је на нов, једноставнији начин примљено 739 професионалних војника. Кандидати који не буду изабрани имаће шансу већ у септембру. План Војске је да у 2017. години увећа бројно стање јединица за око две хљаде.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво